Speelman en Speelman maakten een lied voor ons!

Het Haarlemse muzikale theaterduo Speelman & Speelman heeft speciaal voor Team Para Atletiek (TP/A) het nummer ‘Morgen Meer’ geschreven. Het TP/A bereidt zich momenteel op een speciaal trainingskamp in Tokyo voor op de Paralympische Spelen die dinsdag 24 augustus gaan beginnen. Het team verdient volgens de Speelmannen een lekker motiverend lijflied dat de atleten een flinke adrenaline boost geeft in hun race naar Paralympische medailles.

Daan Speelman: “Ik was laatst bij een training van Team Para Atletiek in het Olympisch Stadion. Ze zaten midden in de voorbereiding voor de Paralympische Spelen. Ik was heel erg onder de indruk van de hele setting maar vooral van de wilskracht en het fanatisme van de atleten. De woorden van één van de atleten is bij me blijven hangen: ‘Het geeft me weer kracht, ik kan veel meer dan ik dacht’. Ik kreeg meteen het gevoel dat ik hier een nummer over wilde schrijven. Binnen no time hebben mijn broer Joost en ik onze bandleden bij elkaar geroepen en zijn we de super gave studio van Harderwijk ingedoken om ‘Morgen Meer’ te schrijven. Het gaat over doorzetten, de kracht van sport en leven en morgen nog beter willen zijn”.

Joost vult aan: “We wilden het team een lekker up tempo lijflied cadeau doen waar ze heel veel energie van krijgen. De atleten en coaches luisteren nu al de hele dag naar het nummer en het zou natuurlijk heel erg vet zijn als ‘Morgen Meer’ dé grote hit van de Paralympische Spelen wordt. En natuurlijk hopen we dat ze met die extra adrenaline nog verder springen, gooien en harder lopen. Dat ze zichzelf, ons en de rest van de wereld versteld zullen doen staan”.

Over Speelman & Speelman:

De broers Daan en Joost Speelman zijn al minstens 20 jaar lang vaste prik in het theater, waar het trouwe publiek geniet van de vrolijke noten, muzikaliteit en rake teksten van de goedlachse jongens. Maar ook Oerol, Ahoy, Bevrijdingspop en 3FM is aan hun naam toegevoegd, evenals de vele evenementen die ze hebben georganiseerd. De drie albums van de Speelmannen zijn te beluisteren op Spotify, een vierde is momenteel in de maak. Het nummer ‘Morgen Meer’ maakten zij speciaal voor de Paralympische Nederlandse spelers in Tokyo, al hopen ze er nog meer mensen mee te motiveren die extra kracht kunnen gebruiken.