NK indoor 2023: WERELDRECORD en veel PR’s!

Fleur Jong heeft haar eigen officiële WERELDRECORD verspringen verbetert van 6.23 meter naar 6.34 meter! In een wedstrijd die wat moeizaam op gang kwam voor Fleur wist ze in poging 5 een eerste 6 meter sprong neer te zetten waarna in de 6e en allerlaatste poging 6.34 meter volgde! Een nieuwe wereldrecord!

Op 18 en 19 februari werd het NK indoor atletiek gehouden op de indoorbaan van Omnisport. Officieel is dit een valide NK, maar er werd ook een 60 voor para-atleten toegevoegd aan het programma en Fleur Jong kon buiten mededinging meedoen bij het verspringen. Wat dit betekent leggen we verderop uit.

Elvis Afrifa, een van onze valide atleten, deed mee op de 60m. Hij haalde de finale en was zelfs 1 van de favorieten voor de titel. Helaas volgde er in de finale een DQ. Zelf zegt hij: ‘’Mistakes were made and I couldn’t get to show what I can do. Still had lots of fun and will just have to be a little more patient.’’

Op de 60 meter voor para atleten was TP/A ook goed vertegenwoordigd! Levi won de mannen serie met 7.65 sec. Joel liep een dik persoonlijk record en finishte in 8.15 sec. Bij de vrouwen zette Marlene een sterke tijd neer met 8.32 sec (PR 8.30 sec) en Fleur Schouten. liep een PR door de finishen in 10.37 sec.

Fleur Jong deed mee bij het verspringen en was zeer succesvol in de laatste poging met een kersvers WERELDRECORD! Omdat Fleur een para-atlete is en dit een NK indoor voor validen atleten was deed zij mee buiten mededinging. Dit betekent dat ze wel mee kon springen in een uitdagend deelnemersveld, maar geen aanspraak maakte op eventuele medailles, en haar resultaat apart vermeld werd. Fleur: ‘’Ik ben mega trots dat ik in mijn eerste verspringwedstrijd van 2023 al mijzelf en mijn eigen WR hebben kunnen verbeteren naar 6.34m!! Daarbij wil ik met mijn deelname aan dit NK indoor vooral laten zien dat olympische en paralympische atleten prima samen aan atletiek kunnen doen! Ik ben misschien wel niet precies ‘gelijk’ aan valide atleten, maar wel gelijkwaardig! En dat laten we we dit NK indoor maar weer eens getoond. Plus, de zichtbaarheid die een NK geeft hebben we ook nodig voor de Paralympische sport. ’’.

Wat niet onbenoemd mag blijven is dat er ook een wereldrecord werd gelopen op de 400m! Femke Bol verbeterde het 41 jaar oude indoor record van 49,59 naar 49,26 sec. Waanzinnig!
*Wereldrecords moeten na de wedstrijd ingediend worden bij World Para Athletic. Zij kijken of de verschillende officiële voorwaarden in orde zijn, waarna het record erkend kan worden.

Terugkijken: https://www.youtube.com/watch?v=3VydGMkjBBs