In Memoriam Bibian Mentel 27/09/1972 – 29/03/21

Een prachtig mens, een boegbeeld en inspiratiebron is van ons heen gegaan. Haar liefde voor het leven reikte tot ver buiten het paralympische snowboarden, over de grenzen van sport en verspreidde zich over de hele wereld. Verdrietig en trots tegelijk… Trots op alles wat Bibian de wereld heeft gegeven. In alles wat ze deed straalde ze passie en gedrevenheid uit, met altijd een enorm hart voor anderen. Haar overtuiging van de ontelbare mogelijkheden die je hebt als je een handicap hebt waren een openbaring voor mij.

Persoonlijk ontmoette ik haar 7 jaar geleden. Nog maar net mijn beide benen verloren en drastisch op zoek naar antwoorden op vele vragen. Mijn vrienden en familie hadden al contact met haar gezocht toen ik nog in het ziekenhuis lag. Heel snel kregen zij een reactie en hoefde niemand ook maar te aarzelen verder contact op te nemen mocht daar behoefte aan zijn. Zelf was ik op een gegeven moment vooral op zoek naar voorbeelden uit het échte leven. Geen verhalen of voorspellingen van zorgprofessionals, gewoon het echte werk. Iemand zoals Bibian.
Iemand met zo veel positiviteit was ik lange tijd niet meer tegengekomen. Het mooiste? Ze was gelukkig. Sport, man, kinderen… het bestond allemaal in haar leven. Ogenschijnlijk misschien ‘normale’ dingen, maar voor mij was haar levensgeluk de bevestiging dat ook mij niks in de weg zou hoeven staan. Want er ging ook een nieuwe wereld voor mij open en Bibian lichtte dat maar al te graag uit. “Er zijn zoveel kansen en mogelijkheden, ga ervoor”. “Welke dromen heb je? Jaag ze na!’’.

Lieve Bibian,
Zoveel herinneringen die we samen hebben mogen maken in de afgelopen 7 jaar. Dankjewel daarvoor. Het leven kan soms zwaar zijn, maar dat hoeft niemand ervan te weerhouden van het leven te genieten. Jij kon altijd de mooie kanten zien en dat deelde je maar al te graag. Met jouw positiviteit heb je zoveel mensen, met of zonder handicap, weten te raken en motiveren. Je hebt zoveel moois neergezet en we gaan er met z’n allen voor zorgen dat jouw dromen blijven leven.

Rust zacht lieve Bibian.
X Fleur

Ook Team Para Atletiek wenst de familie en vrienden van Bibian heel veel sterkte met dit grote verlies.