Kiki Hendriks

Atleet

Toen ik bijna 3 jaar oud was heb ik Meningokokkenziekte Sepsis B opgelopen. Doordat je lichaam tijdens deze ziekte alle zuurstof en bloed nodig heeft bij je hersenen en longen, komen de overige delen van je lichaam te kort. Hierdoor zijn toen mijn rechterhand, linker vingers en linker onderbeen afgestorven. 

Al van jongs af aan wilde ik alles zelf kunnen en dit ging mij goed af. Via een project van Frank Jol (instrumentmaker) kreeg ik op mijn 8e mijn eerste blade (hardloop prothese). Ik werd lid van atletiekvereniging Thor en trainde hier samen met de “gezonde’ mensen. 

Helaas moest ik stoppen met atletiek. Als gevolg van de meningokokkenziekte waren namelijk de groeischijven in mijn rechteronderbeen deels kapot. Hierdoor groeide mijn onderbeen krom. Ik ben hier destijds heel vaak aan geopereerd, maar niets hielp. Mijn looppatroon verslechterde en ik ging steeds meer compenseren met de rest van mijn lichaam.

Na goed overleg met mijn behandelend arts hebben we uiteindelijk besloten om in 2018 mijn rechteronderbeen ook te amputeren. In 2020 ben ik in contact gekomen met Guido van TP/A. Hij nodigde mij uit om een keer met hen mee te trainen. Dit beviel zo goed dat ik een tijdje later 1x per week van Roosendaal naar Amsterdam reed om mee te trainen. Al snel werd dit meer en meer. 

Door de goede sfeer en het doorzettingsvermogen in TP/A halen we het beste in elkaar naar boven

Afgelopen zomer heb ik voor het eerst een volledig wedstrijdseizoen gedraaid en dat ging onwijs goed!In 2022 ben ik verhuisd naar Amsterdam om fulltime met Team Para Atletiek mee te trainen. Ik ben heel erg benieuwd naar mijn ontwikkelingen in de atletiek de komende jaren en ik heb heel veel zin om hier met TP/A aan te gaan bouwen.

Mijn doel op dit moment is om mij te kwalificeren en deel te nemen aan de WK in Parijs 2023.

Terug naar het teamleden overzicht