Guido Bonsen

Coach | Oprichter TP/A

“Ik ben vereerd dat jonge mensen mij vragen te helpen bij het realiseren van hun sportieve droom”.

Coach Guido Bonsen vormt een belangrijke schakel voor het Team. Zijn trainingen en begeleiding zijn de schakel tussen de atleet en een langdurige constructieve ondersteuning door het Team. Van maart 2009 tot oktober 2017 was Guido bondscoach bij de Atletiekunie en verantwoordelijk voor de professionalisering van de Para Atletiek in die jaren. Onder zijn leiding maakte de Para Atletiek grote stappen voorwaarts. Een professionele structuur met de beste mensen in de begeleiding. Met fulltime atleten en een programma dat leidend was in de wereld werden de afgelopen jaren talloze medailles behaald op de internationale toernooien. Nederland werd als voorbeeld gezien en veel landen kopieerden de structuur en opzet.

De laatste jaren had ik het gevoel dat de wereld om ons heen harder bewoog en beweegt dan wij in Nederland. Ik denk dat we sneller moeten reageren, innovatiever moeten zijn en meer moeten geloven in het talent van de atleten. De ontwikkelingen in de Para Atletiek gaan zo snel dat een programma een grote mate van flexibiliteit moet hebben.

Werken met dit Team geeft de mogelijkheid mensen met een handicap echt te helpen. Natuurlijk krijgen de wereldrecords van Marlène en Fleur daarbij veel aandacht maar wij vinden het net zo belangrijk mensen te helpen bij hun eerste stapjes of ouders met de vragen die ze hebben. Samen werken aan het opzoeken en verleggen van je grenzen is wat mij boeit.

Terug naar het teamleden overzicht