Elvis Afrifa

Atleet

Mijn naam is Elvis Afrifa. Ik ben 100m & 200m sprinter en student Informatiekunde. Sport is mijn passie en ik ben er ook het liefst zo veel mogelijk mee bezig. Gelukkig heb ik mij eind 2019 omringd met mensen die dit gevoel met mij delen. Een keus waarvan ik zeker geen spijt heb.

In 2015 ben ik naast mijn studie begonnen met atletiek. Meteen was het duidelijk dat ik een aanleg had voor het korte sprinten. Mijn ontwikkeling op de baan ging vanaf het begin al erg hard. Eigenlijk zo hard dat mijn lichaam het niet kon bijbenen. Na een heftige hamstring blessure heb ik mijzelf eind 2019 bij Team Para Atletiek aangesloten. Hier heb ik met behulp van de coach en de groep keer op keer kleine stapjes in de goede richting kunnen maken. Van de andere atleten heb ik geleerd goed voor mijn lichaam te zorgen en het goed te onderhouden. Het afgelopen jaar heeft dit al tot zeer mooie prestaties geleid en dit smaakt zeker nog naar veel meer.

Uiteindelijk wil ik dat mijn ontwikkeling leidt tot mijn grote atletiek droom. Ik wil mondiaal mee strijden op het absolute topniveau op de sprint. Shinen op de Olympische Spelen blijft de ultieme droom. We weten dat dit nog een lange weg te gaan is. Gelukkig ben ik nog jong en kunnen we rustig de kleine stapjes blijven zetten. Ondertussen vermaak ik mezelf verder prima met muziek maken, films kijken en mijn geliefde sport.

Terug naar het teamleden overzicht