Nienke Timmer goes to Tokyo

 

Onderdeel en PR:
100 & 200 meter sprint
PR 100 meter: 15,48 en PR 200 meter: 33,20

Klasse:
spasme klasse T35 vrouwen.

In actie op:
100 meter: 27 augustus ochtend sessie (Japanse tijd tussen 9 en 12 uur)
200 meter: 29 augustus avond sessie (Japanse tijd 19 en 22 uur)

Terugkomst:
Mijn terugreis is waarschijnlijk 31 augustus, 48 uur naar mijn laatste onderdeel.

Wat moet er 100% mee in mijn koffer naar Tokyo:
De verrassing van mijn moeder! Ieder toernooi stopt mijn moeder iets in mijn koffer waarvan ik dan ook echt niet weet wat het is. Gewoon een leuk kleinigheidje en voor ieder toernooi verzint ze wat anders.

Wat is het spannendst en/ of grootste uitdaging tijdens de Spelen:
Het is heel spannend en een uitdaging om geen corona op te lopen deze periode. Ook spannend is het moment vlak voor de wedstrijd. Dan besef je echt dat je op dé Spelen staat. Een van mijn uitdagingen daar is dat ik 1 dag tussen mijn onderdelen heb waardoor de spanning van de vorige wedstrijd nog in je zit. Dit kan in je voordeel werken maar ook in je nadeel.

Wie zijn er mee (staff) + rol:
Bondscoach: Arno Mul
Hoofdcoach van Team NL. Coacht atleten tijdens de trainingen en wedstrijden.

Teamleider/Coach: Fynn van Buren
Fynn coacht de atleten tijdens de trainingen en wedstrijden. Daarnaast zorgt hij voor de communicatie tussen de organisatie en coaches.

Coach: Guido Bonsen
Guido coacht alle atleten tijdens de trainingen en wedstrijden.

Fysio: Britt Dorrestein
Britt is de vaste fysio en zorgt er voor dat de atleten geen blessures oplopen tijdens het verloop van de Spelen.

Fysio: Homme: Rodenhuis
Homme zorgt er voor dat de atleten geen blessures oplopen tijdens het verloop van de Spelen.

Proteshe maker: Frank Jol
Frank zorgt er voor dat het materiaal van de blades in orde en goed is. Als er iets niet goed vastzit of een afstelling anders moet dan zorgt hij ervoor dat dit geregeld wordt anders wordt afgesteld.

Sleutelman Wheelers: Roel van der Hooft
Roel zorgt er voor dat het materiaal van de wheelers goed is. Als er iets niet goed vast zit of een atleet tegen iets anders aanloopt zorgt hij ervoor dat het verholpen wordt.

Wat is de tijdplanning op een wedstrijddag en welke rol speelt de coach?
Op een wedstrijddag draait alles om een goede strakke planning. Wanneer ontbijt je, wanneer lunch je, wanneer verzamelen we voor vertrek naar het station, welke bus pak je naar het station, wanneer start je met je warming up, wanneer moet je in de callroom zijn?
Al deze vragen bespreek je een dag van te voren met je coach. Ze zeggen niet voor niks ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ en dat geldt voor ons ook. Deze planning is er om er voor te zorgen dat jij op tijd bij je wedstrijd bent. De coach helpt om nog even de focus te leggen op de hoofd- en bijzaken. Hij zorgt ervoor dat je vertrouwen hebt in jezelf zodat je het uiterste uit de wedstrijd kunt halen. Zodra dat alles besproken is ga ik mijn bubbel in. Ik en alleen mijn race zijn dan belangrijk. Ik kom tot explosie tijdens de wedstrijd en daarna komt de ontlading zowel in mijn spieren als mijn hoofd. Wat is dit toch mooi en fijn om dit samen met de coach te kunnen vieren. En te kunnen zien waar het harde werken toe geleid heeft!