Een korte rechteronderarm, je zal het maar hebben

Je zal maar geboren worden met een korte rechteronderarm zonder dat iemand dit verwacht. Dat overkomt maar weinig ouders. Als baby’tje zelf weet je dat natuurlijk nog helemaal niet. Ouders, die dit overkomt, zijn verrast. Ze hebben nog geen idee wat dit betekent voor de ontwikkeling van hun kind en welke problemen er mogelijk op hun pad komen. Kortom, een heleboel onzekerheid. En misschien ook wel verdriet of zelfs boosheid. Gaandeweg groeit ieder kind met een onderarmdefect op en leert hier op zijn eigen manier mee omgaan.

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik opgegroeid ben in een gezin waarin ik nooit zielig gevonden ben of mijn ouders, broertje en zus mij ‘gehandicapt’ vonden. Ik ben altijd gestimuleerd om te denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Ik heb in mijn leven nog nooit iets wat anderen deden niet gekund. Ik heb sommige dingen misschien wel anders gedaan, op mijn eigen manier. Dit heeft mij ver gebracht, zeker ook op sportief gebied. Ik houd heel erg van bewegen. Ik heb veel gevoetbald en getennist (ook op hoog niveau). Ik heb inmiddels mijn diploma MBO 4 Sport & Bewegen behaald. En sinds 2017 ben ik lid van Team Para Atletiek waar ik train om bij de wereldtop speerwerpen te komen. Kortom, niets is onmogelijk!

Heb je vragen naar aanleiding van het verhaal?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.