Coach Guido Bonsen goes to Tokyo

Eindelijk gaan we naar Tokyo! Een jaar later dan de bedoeling was maar zeker niet minder gemotiveerd. Het afgelopen corona-jaar heeft ons getest maar zeker niet klein gekregen. Ik durf zelfs te zeggen dat het ons sterker heeft gemaakt. We gaan met 6 atleten naar Tokyo en dat is er 1 meer (Joël de Jong) dan wanneer de Spelen vorig jaar waren geweest.

De laatste weken hebben we ons goed voorbereid in Nederland. We hebben getraind in de klimaatkamer om alvast een indruk te krijgen van het weer in Tokyo (gemiddeld 33 graden en 70+% luchtvochtigheid. We zijn in de laatste week steeds vroeger gaan trainen (uiteindelijk om 6 uur ‘s ochtends) om alvast wat uren van de jetlag te kunnen verwerken. We hebben onderlinge wedstrijdjes en scherpe trainingen gedaan. Verder heeft Frank Jol en zijn Team alle protheses nog een keer laten nagekeken en hebben ze een mooie koffer vol reservemateriaal samengesteld.

De laatste voorbereiding doen we in Chiba (een voorstadje van Tokyo) en 23 augustus nemen we onze intrek in het Paralympische Dorp. Om te zeggen dat we er zin in hebben en er klaar voor zijn is het understatement van het jaar. Een jaar extra wachten maar ook een extra jaar voorbereiden heeft ons super gretig gemaakt. Kom maar op met die Spelen!