Goede voornemens: Niet alles hoeft perfect

Het is alweer 2022. Tijd voor de goede voornemens. Als topsporter loopt het jaar voor mij van toernooi naar toernooi en heb ik dus na de Paralympische Spelen in Tokyo al nieuwe voornemens gemaakt. Ik neem jullie graag mee in mijn goede voornemens voor 2022.

Mijn allerbelangrijkste goede voornemen is dat ik wat liever voor mezelf wil zijn. Voor mij betekent dat mezelf de rust gunnen. Niet alles hoeft perfect te zijn. Daarnaast mag ik mezelf – voor de fouten die ik maak – sneller vergeven. Ook ik ben een mens en fouten maken is nou eenmaal menselijk.

Mijn tweede goede voornemen is dingen aanpakken in plaats van uitstellen. Ook ik maak mezelf schuldig aan het blijven uitstellen van die stomme klusjes, zoals de vaatwasser uitruimen. Het zijn de kleine dingen die blijven liggen, waardoor ik me dan stiekem toch zorgen ga maken. Terwijl de klusjes zo gedaan zijn… Vanaf nu is dat verleden tijd!

Mijn laatste goede voornemen is om meer groente en fruit te eten. Waarom? Gewoon, omdat dit goed voor je is en eigenlijk ook heel erg lekker! Veel mensen hebben gezonder eten en meer bewegen als goede voornemen, ook in 2022. Extra beweging is voor mij niet perse nodig. Ik ben namelijk dag in en dag uit al bezig met bewegen, maar als ik aan het trainen ben, heb ik wel een aantal favoriete oefeningen.