Bewegen voor iedereen

Onze inzet voor de breedtesport

Over ons.
Bij Stichting Team Para Atletiek geloven we in de kracht van sport om levens te veranderen. Ons doel is om atletiek toegankelijk te maken voor iedereen met een fysieke handicap, chronische ziekte of na een herstel van bijvoorbeeld een chemokuur. Ongeacht leeftijd of achtergrond. We organiseren diverse activiteiten en evenementen die zowel topsport als breedtesport omvatten, met een sterke focus op de breedtesport.

Onze missie.
Wij zetten ons in om mensen met een handicap de mogelijkheid te bieden om op een gezonde en plezierige manier te bewegen en te sporten. Door sportevenementen en trainingen te organiseren, creëren we een inclusieve gemeenschap vol herkenning, waar iedereen kan deelnemen en groeien. Zowel fysiek, sociaal als mentaal.

Algemeen nut.
– Breedtesport voor iedereen.
– Team Para Atletiek richt zich voor minstens 90% op het algemeen nut. Dit blijkt uit onze statuten en onze dagelijkse werkzaamheden.
– Sportevenementen en trainingen.
– Wij organiseren laagdrempelige sportevenementen en wekelijkse trainingen voor mensen met een fysieke handicap.
– Voorlichting en promotie.
– We bieden voorlichtingssessies en promotieactiviteiten aan om de participatie in para-atletiek te bevorderen.

Samenwerking.
We werken samen met scholen, sportclubs en andere organisaties om de toegankelijkheid en inclusiviteit van sport te vergroten.

Geen Winstoogmerk.
Onze stichting heeft geen winstoogmerk. Alle inkomsten en donaties worden volledig ingezet om onze doelstellingen te realiseren. Eventuele winst wordt geïnvesteerd in het uitbreiden van onze activiteiten en het ondersteunen van onze sporters.

Beleidsplan.
Ons beleidsplan beschrijft hoe we onze doelstellingen willen bereiken en is publiek toegankelijk. Dit plan omvat:
– Doelstellingen: Wat we willen bereiken.
– Activiteiten: Hoe we deze doelen realiseren.
– Financieel beheer: Hoe we onze middelen beheren.
– Toekomstige strategie: Onze plannen voor de komende jaren.

Transparant bestuur en verantwoording.
Ons bestuur bestaat uit toegewijde vrijwilligers die zich inzetten voor onze missie. Zij ontvangen geen beloning voor hun werk, slechts een vergoeding voor gemaakte onkosten. Wij publiceren jaarlijks onze financiële verantwoording, inclusief een overzicht van inkomsten en uitgaven, om transparantie te waarborgen.

Onze impact.
Sinds de oprichting van Stichting Team Para Atletiek hebben we:
– Veel uiteenlopende sportevenementen en clinics georganiseerd.
– Honderden mensen met een fysieke handicap de kans gegeven om actief te bewegen en/of sporten. En hen in contact gebracht met gelijkgestemden.
– Samenwerkingsverbanden opgezet met scholen, sportclubs, bedrijven, et cetera.

Doe Mee!
Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen aan onze activiteiten of ons te steunen. Samen kunnen we bewegen, sporten én de para-atletiek toegankelijk maken voor iedereen en de sportwereld inclusiever maken.

Waarmee kunnen we jou helpen?

Wil je meer informatie over TP/A, wil je een keer komen trainen, heb je een specifieke vraag of wil je iets leuks met ons delen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze partners en suppliers

Team Para Atletiek wordt geholpen en ondersteund door partners (sponsors), suppliers en supporters. Wil jij als organisatie of als individu ook onze atleten helpen om hun dromen waar te maken? Join the Team!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Statutair gevestigd in Amsterdam
Jan Vrijmanstraat 47, 1087 MB Amsterdam
ABN-AMRO: NL 83 ABNA 0246737093
KvK: 69909326
RSIN: 858061715